کشمش برای دیابت!
کشمش را تنهایی بخورید یا در سالاد یا همراه آجیل و یا در غذا، خوشمزه است و راهی سالم برای سیر کردن مزاج شیرینى شماست. اما موضوع مهم اینجاست که برای افراد دیابتی کشمش مضر است یا مفید.
کشمش، دوست یا دشمن دیابت؟
آیا کسانی که به دیابت مبتلا هستند می توانند کشمش بخورند؟
دیدگاه های متفاوتی مبنی بر نوع خوردنی های مجاز و غیر مجاز برای بیماران دیابتی وجود دارد. یکی از دیدگاه های غلط ممنوعیت کامل مواد قندی برای افراد دیابتی است. اما وقعیت این موضوع این است که افرادی که به دیابت مبتلا هستند از کشمش و بسیاری از میوه های دیگر میتوانند استفاده کنند. میوه ها حاوی مقدار زیادی فیبر، انواع ویتامین ها، انواه مواد معدنی می باشند که برای بدن بسیار مفید می باشد. بیماران دیابتی باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشند که میوه ها و خشکبار از جمله کشمش در این رژیم وجود داشته باشد. اگر دیابت دارید می توانید کشمش بخورید. اما این را در نظر داشته باشید کشمش یک نوع میوه خشک شده است و دارای قند طبیعی می باشد. مصرف بیش از اندازه کشمش میتواند بر مقدار قند خون اثر بگذارد. اگر دیابت دارید میتوانید از کشمش به عنوان جایگزین قند و شکر استفاده کنید اما به میزان مصرف آن دقیت کنید و بیش از اندازه مصرف نکنید. اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید باید دقت داشته باشید که میوه ها به دلیل داشتن کربوهیدرات به عنوان یک وعده غذایی به حساب می آیند و مصرف بیش از اندازه آنها باعث چاقی و افزایش وزن می گردد.
تقریبا در دو قاشق غذاخوری کشمش حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات وجود دارد.
چرا خوردن کشمش براى شما مفید است؟
اکثر میوه ها و از جمله کشمش ارزش غذایی بالایی دارند و مقدار کالری آنها کم است. میزان کالری یک فنجان کشمش حدود ۱۲۰ کالری می باشد. البته در کنار این مقدار کالری دارای مقدار زیادی فیبر، ۲۵ میلی گرم کلسیم و حدود ۲۹۸ میلی گرم پتاسیم است. وجود این مقدار فیبر باعث بهبود کارایی دستگاه گوارش شده و کمک میکند تا احساس سیری طولانی تری داشته باشید. وجود کلسیم در کشمش باعث تولید استخوان های محکم تر در بدن ما می شود و وجود پتاسیم کمک بسیار زیادی به سیستم عصبی و قدرت عضلات می کند و همچنین باعث ایجاد تعادل و مدیریت تعادل آب در بدن می گردد.
تنظیم کنترل قند خون با کشمش!
تحقیقی توسط محققان بر روی 10 نفر انجام شده است تا تاثیر مصرف کشمش بر روی قند خون آنها مشخص گردد. طی یک دوره دو تا هشت هفته ای دو نوع وعده صبحانه مصرف کردند. وعده ای با نان سفید و وعده ای با کشمش. سطح انسولین و گلوگز خون این افراد طی دو ساعت پس از خوردن صبحانه اندازه گیری گردید. محققان دریافتند پس از مصرف کشمش توسط این افراد پاسخ گلوکز و انسولین به میزان قابل توجهی کمتر بوده است. بر اساس این تحقیقات به این نتیجه رسیدند که مصرف کشمش ممکن است بتواند تاثیر خوبی بر روی پاسخ گلیسمی داشته باشد.
در مورد خواص بی نظیر کشمش بخوانید
شاخص گلیسمی چیست؟
شاخص گلیسمی مقیاسی است برای درجه بندی کردن هیدرو کربن ها با توجه به سرعت بالا بردن سطح قند خون. برای کسانی که به دیابت مبتلا هستند مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین یا متوسط کمک میکند تا سطح قند خون را بهتر کنترل شود. مواد غذایی مختلف در جایگاه های متفاوتی از شاخص گلیسمی حضور دارند. میوه ها معمولا در سطوح پایینی از شاخص گلیسمی وجود دارند. کشمش و برخی میوه ها در رده متوسط شاخص گلیسمی حضور دارد و به خاطر وجود فیبر و فروکتوز این جایگاه را بدست آورده است.
اگر تصمی به استفاده از کشمش در وعده های غذایی خود دارید می بایست حجم وعده های غذایی خود را کاهش دهید و بیش از میزان مورد نیاز مصرف نکنید. ممکن است وعده غذایی کشمش شمار را سیر نکند اما تاثیر خوبی بر روی عملکرد سیستم تغذیه و گوارش شما خواهد داشت.
معجزه خوردن روزانه کشمش همراه صبحانه
نکته آخر:
اگر مشکل ابتلا به دیابت دارید ممکن است اطرافیان به شما بگویند نباید کشمش و دیگر میوه ها را بخورید و از خوردن آنها پرهیز کنید. اما این را بدانید میوه ها و کشمش منبع خوب فیبر هستند و به سلامت شما کمک می کنند. بسیاری از مواد غذایی که در شاخص گلیسمی از رده متوسط تا پایین هستند میتوانید استفاده کنید و زندگی سالم و خوبی داشته باشید. حذف کامل این مواد غذایی به جای بهبود وضعیت خلاف آن عمل کرده و باعث ایجاد اختلال در روند زندگی می گردد. نکته بسیار مهم در مصرف کشمش زیاد نخوردن است. هر ماده غذایی بیش از اندازه مصرف گردد مسلما باعث عوارض مختلفی خواهد شد.
برای داشتن یک زندگی سالم و بدور از مریضی بهتر است با یک مشاور تغذیه صحبت کنید و برنامه غذایی مدون و سالمی را برگزینید. استفاده از برنامه غذایی سالم و علمی باعث بهبود کارایی بدن شما می گردد. در رژیم غذایی خود حتما استفاده از کشمش را به میزان کم داشته باشید تا اثرات شگفت آن را پس از گذشت مدتی ببینید.
البته همیشه این را به یاد داشته باشید اولین قدم برای افزایش سلامتی و تندرستی کاهش استرس می باشد.